Piet Bosch overleden

Met veel verdriet hebben wij afgelopen week afscheid moeten nemen van ons gewaardeerd clublid Piet Bosch. Onderstaand de mooie woorden die Jan van der Doelen heeft gesproken tijdens zijn afscheidsdienst.

 

 

===================================

Graag wil ik jullie danken voor het feit dat ik namens Toerclub de Windmolens in de gelegenheid word gesteld om een afscheidswoord tot Piet en jullie richten.

Gisteren heb ik in een prachtige dienst namens TC de Windmolens Piet mogen gedenken. Nu staat het definitieve afscheid voor ons.

Piet onze leden hebben je zo juist uitgeleide gedaan uit je vertrouwde woonomgeving naar hier. Fijn is het om je ook hier naar toe te mogen begeleiden. Je laatste rit.

Het moment van definitief afscheid nemen is nu aangebroken.

Met trots kunnen we aangeven dat we jouw collega mochten zijn binnen onze toerclub. We hebben genoten van jouw collegialiteit, je hulp ondersteuning, humor en saamhorigheid, je was voor ons een echte verenigingsman.Piet we hebben altijd met heel veel plezier, waardering en respect voor jou inzet met jou samen opgetrokken. We zullen je organisatie talent, je humor en doorzettingsvermogen heel erg missen. Waar de Windmolens waren was jij. Waar er georganiseerd en ondersteund moest worden was jij. Ook toen die verschrikkelijke ziekte je al te pakken had bleef je actief betrokken.

Het respect voor je kracht en je doorzettingsvermogen kwam nog eens extra tot uitdrukking nadat je in het voorjaar 2016 was uitbehandeld en genezen verklaard. Je pakte het fietsen weer op. Het hoogte punt van je herstel was meedoen en voltooien van de 400 kilometer van  ‘Bike my Day’ in de strijd tegen kinderkanker op 18 juni 2016..Wat was je trots op jezelf dat je dit weer kon. Je was helemaal terug en had weer vertrouwen in de toekomst.

Toen in de vakantie 2016 sloeg het noodlot weer toe.

Mee fietsen met de groep ging niet maar je hield wel contact met ons.Tijdens onze bezoeken was er altijd jouw belangstelling hoe het de club verging. Van de gesprekken over het wel in wee in de club genoot je zichtbaar.

De laatste weken op het hospice op de zondagavond starten we altijd met de bijzonderheden van die toerrit van die zondag. Hartelijk gelachen hebben we nog om de reparatie kwaliteiten van Chris en de capriolen van Gerrit v.d Wielen. We praten even over hoe je je voelde. Meer hoefde niet we wisten beide hoe het er voor stond.

En toen was er ineens afgelopen zondag dat moment niet meer. Het was niet te bevatten.

Bij het vertrek naar Oploo afgelopen zondag was er grote ontsteltenis in de groep. Met liefde respect en waardering werd er over je gesproken.  Voor vertrek hebben we je herdacht met een minuut stilte. Het was ook doodstil om 8.00 in de morgen in de Dorpstraat.

Piet wij weten niet waar je nu bent. Als er op jou nieuwe plek de toerfietsport wordt beoefend dan zul je, je daar zeker bij aansluiten. Ongetwijfeld kom je dan ook Gerrit, Geert, Peter, Michel en Gerard tegen. Misschien kun je een trainingsgroepje vormen en een toerkalender ontwikkelen. Ze zullen het zeker waarderen en dan kunnen wij als we in de toekomst bij jou arriveren ook weer met je mee.

Piet heel hartelijk dank voor wat je de afgelopen 17 jaar voor Toerclub de Windmolens hebt betekend. We zullen doorgaan met de toerclub in de geest van jouw enthousiasme en saamhorigheid.

Tijdens de uitgeleide van Piet hebben de leden van de Windmolens een erehaag voor Piet gemaakt uit respect voor hem.

Hiervan onderstaand 3 foto’s.

 

 

Comments are closed.